Bertus Buizer is de eerste klimaatburgemeester van de gemeente Leeuwarden

Bertus woont volledig C02-neutraal met zonnepanelen, een warmtepomp, een laadpaal voor de elektrische auto en sinds 2 weken een groen sedumdak. Dit is niet op de een op andere dag gebeurd, maar was een proces van jaren. “Ik wil graag mijn ervaringen en het eerlijke verhaal vertellen over verduurzaming. Daarom heb ik mij aangemeld voor klimaatburgemeester. Ik zie vaak dat de kosten en het onbekende mensen bij voorbaat al tegenhoudt. Dat is jammer. Ik had in het begin ook weinig met een groen dak. Het dak is voor je gevoel te ver weg. Je ziet het niet elke dag. Maar als ik zie wat het oplevert dan denk ik, ik had dit veel eerder moeten doen. Laat je leiden door je nieuwsgierigheid naar wat er voor jouw situatie mogelijk is en kijk niet alleen naar de onmogelijkheden. Dan wordt verduurzamen leuk en houd je het behapbaar. Stap voor stap:’

Je bekijkt nu Bertus Buizer is de eerste klimaatburgemeester van de gemeente Leeuwarden